Informationsmöte 20/9

Här kommer en sammanfattning från informationsmötet.


  • På Åkerhumlan arbetar  Lottis, Edvin, Jenny och Matilda. Jenny har även ett utvecklingslärar- uppdrag och är därför iväg på onsdagar, då arbetar istället Lena här.
  





  • En vanlig dag på Humlan:
06:00 Öppning på småkrypen
07:00 Humlan öppnar
Ca. 07:45-8:15 Frukost i matsalen
Ca. 8:30-9:30 Lek på Åkerhumlan
Ca 09:30 Frukt och samling
Ca 10:00 Olika aktiviteter beroende på vad vi planerat: tema, utflykter, utevistelse m.m.
12:00 Lunch i matsalen
Ca 12:40 Utevistelse
14:30 Mellanmål på Humlan
16:45 Vi går över till småkrypen
18:00 Förskolan stänger


  • Vi berättade om "Tema - tillsammans" och vad vi gjort sen terminen började. Om ni kollar tillbaka i vår blogg så kan du läsa om det vi berättade. 


  • Vi använder oss av QR-koder på många olika sätt tillsammans med era barn. Vi har sångpåsar där man läser av koder och i vår läshörna finns QR-koder där barnen själva kan scanna av och få höra på en saga. Vi har även använt oss av QR-koder i arbetet med våra magiska stenar. Om ni vill kan ni hitta och lyssna på en QR-kod om just ert barns sten inne på avdelningen.


  • Allmän information:
- Det är viktigt att rätt schema finns inskickat på era barn, detta gör du via Kalmar kommuns självservice.
- Det är viktigt att ni meddelar om ert barn är sjukt eller blir ledigt. Ni kan ringa till oss (0480-452488 eller 072-5422711) men vi använder oss även av Lifecare och ni kan skicka in frånvaro, planerad ledighet eller infomeddelande direkt till oss. Hur ni gör detta har ni fått hem ett informationsblad om när terminen startade men det finns även en lapp uppsatt i vårt blädderblock i hallen.
- Vi har utvecklingssamtal en gång per år. Vi startar med dessa i Januari.
- Namna era barns kläder, om ni vill finns en penna att låna i hallen.
- Vår informationskanal som vi använder oss av är vår blogg, abyakerhumlan.blogspot.com. Vi har även ett blädderblock ute i vår hall.
- Vi firar Lucia den 13 december på Humlan, klockan 7:30. Föräldrar är välkomna. Vi kommer med mer information när det närmar sig.
- Grupp fotografering 17 oktober. Enskild fotografering är frivillig och sker tillsammans med vårdnadshavare, datum för detta kommer snart.
- Stängningsdag 29 oktober. Förskolan är stängd. Kan du inte ordna med barnomsorg denna dag maila förskolechef Åsa senast 15 oktober, asa.wenell@kalmar.se.




Kommentarer