Tisdag 18/9



Idag är det skoljoggen på Åbyskolan, vi på Humlan passade på att delta i båda uppvärmningarna som de hade på skolgården. Så roligt att dansa och gympa!




Det blev bland annat fågeldansen men även Panetoz. En perfekt start på morgonen!

Vi pedagoger har även hunnit med att spela teater för barnen där vi använde deras magiska stenar som ett inslag i den klassiska sagan "Bockarna Bruse".


När lilla bocken Bruse ska gå över bron har han hittat en dansa-sten så istället dansar han över bron.



Mellan-Bocken Bruse har en "flygasten" så han kan flyga över bron. Trollet däremot råkade hålla i en "Viska-sten" så det hördes knappt när han frågade vem som gick över bron.


När stora bocken Bruse gick över bron hittade han en "Sitta på rumpan"-sten så han kunde inte röra sig alls. Trollet hittade också en "Sitta på rumpan"-sten så han kunde inte heller röra sig.
Vad händer nu då? Som tur var kommer Lilla bocken Bruse på att han kan använda sig av en "Starksten" och dra loss den stora Bocken Bruse från bron. Och till Trollet ger Bockarna "dansa-stenen" och trollet dansade bort från bron och kom aldrig mer tillbaka.

I veckan kommer vi fortsätta arbeta med sagan och barnens stenar tillsammans så att barnen får testa på att spela teater och det blir spännande att se hur sagan blir nästa gång!

Nu ska vi passa på att gå ut och njuta av det fina vädret och leka på gården!

Kommentarer

Skicka en kommentar