Tisdag 22/1

I dag packade några av Åkerhumlorna sina äpplen i en påse och tog bussen till Lindsdal för att se vad det fanns för spännande böcker på biblioteket. Innan vi gick på bussen fick barnen berätta vad de visste om ett bibliotek, någon visste att det fanns böcker där och någon hade hört att man var tvungen att vara helt tyst. Det där med helt tyst reviderade vi till att man kanske inte behövde skrika sitt högsta men att det var helt ok att prata med sina kompisar.


Bussen i sig var givetvis spännande och väl framme på biblioteket botaniserade vi bland böckerna, läste, åt frukt och avslutade med att alla som ville fick välja 2 böcker att låna med till förskolan. En mycket trevlig förmiddag.





Det gänget som stannade kvar på Åkerhumlan fortsatte arbetet med polisstationen och fängelset. Barnen vara rörande överens om att det inte kan finnas en fungerande station utan kaffe och för att få detta måste man ha en kaffebryggare. Så tillsammans startade skapandet av en mycket fin bryggare. Nu kan man både ta sig en kopp när man ska skriva rapporter eller så kan det bjudas på fika i cellen




Kommentarer