Tisdag 13/2

Efter vad som känns  som en evighet med slask och trist väder sprack det i dag upp och det var nästan så vårkänslorna spirade på Åkerhumlan. Det var ett glatt gäng som inledde dagen på avdelningen. Många var sugna på att röra på sig, så det blev musik och göra-det-som-tärningen-visar-dans i köket. Ja, i köket i de andra rummen var det redan full aktivitet med katt-lek, skol-lek och bygg så man får helt enkelt vara på den plats som bjuds.





När leken och dansandet avtagit samlade vi ihop oss på mattan och firade inte mindre än 3 barn som fyllt år, det blev presentutdelning och skönsång. Födelsedagsbarnen fick önska vad de skulle vilja hitta på TILLSAMMANS med sina kompisar. Så nu ska vi besöka skolan, fritids och ha bio så fort tid och utrymme finns. 

När firandet var avklarat gick ett gäng på promenad till lekplatsen där vi lekte i de snöhögar som fanns kvar en stund innan vi tillsammans avslutade med leken "kom-alla-mina-tjuvar" en jätterolig förmiddag i det fördagen vårliknande vädret, vi hann också med ett stopp på småkrypsgården där vi lekte och klättrade med den sista energin som fanns kvar, det var ett ganska trött gäng som gick till matsalen.




De barnen som stannade kvar på avdelningen delade i sin tur upp sig i två ännu mindre grupper och fick i uppgift att tillsammans bygga med magneter och kapplastavar. Det blev fin-fin ingenjörskonst där det band annat byggdes en miniatyr av New York.



Kommentarer