Tisdag 6/3

I dag var det dags för något spännande. En födelsedags-önskan från ett barn som firade sin födelsedag för någon vecka sedan var att få besöka rödaskolan. Detta var ju något vi var tvungna att infria.


Så, efter att ha samlats och läst i fyra smågrupper delade vi oss i 2 gäng där det ena traskade bort till den röda skolan, målet var att besöka förskoleklassen och se vad man gjorde där. Som uppsnack i tamburen pratade vi lite om hur det var i skolan och vad som förväntades av oss. Ni må tro att det var ett gäng glada barn som efter vissa förmaningar äntrade förskoleklassen.


Vi fick leka tillsammans med förskoleklassbarnen, titta när de jobbade med att teckna sitt framtida hus och som avslutning åt vi frukt och tittade på 5 myror är fler än 4 elefanter. Aldrig förr har väl över 30 barn suttit så stilla, visat sådant intresse och varit så tysta




När vi var klara och sagt hej då till våra kompisar bestämde vi oss för att göra ett besök i källaren där fritids till vardags har sin verksamhet. Vi målade, byggde med lego, lekte med bilar och undersökte vilket  material man har på fritids. En spännande förmiddag!




De barnen som var kvar fick en stund med lite lugnare tempo på avdelningen, dessa kids kommer att få gå till rödaskolan vid ett annat tillfälle. De uppträdde på scenen och TILSAMMANS lekte de Kims-lek. I bland är det skönt att få vara kvar på Humlan men i en mindre grupp. Färmiddagen avslutades som brukligt med fin-fin lunch i matsalen. 


Kommentarer