Torsdag 28/3

Hej och hå vad veckan rusar på! Vi genomför under ett par veckor utvecklingssamtal och det innebär att bloggen inte hunnit uppdateras så bra, men här kommer en resumé av veckan så här långt...

I måndags var de blivande förskoleklassbarnen på teater på Stadsbiblioteket. Föreställningen "Från himmelens topp till havets botten" handlade om en sjöman, en delfin och en koltrast. En berättelse som fångade barnen och fick alla att sitta blixtstilla.
Hemma på Åkerhumlan fixade de yngre barnen våfflor. Det östes, vispades och gräddades för fullt, så ingen i närheten kunde väl undgå den härliga doften.

Vi dukade långbord och smaskade tillsammans med de kompisar som var kvar på Ängshumlan. Tur att vi har så sen lunchtid att barnen hann jobba upp en liten hunger igen innan det var dags att gå till matsalen. För gänget som var på teater serverades det våfflor till mellis istället.
Under onsdagen gick halva gänget till gymnastiksalen för att testa hinderbanan med armgång och andra utmaningar. Den andra halvan målade och skapade på avdelningen.
Idag, torsdag har vi läst och ätit frukt i mindre grupper. Barnen har  som bekant varit med och tyckt till om böcker i Förskolebarnens litteraturpris. Av 30 böcker har nu fem finalister utsetts och dessa kommer vi läsa den närmsta tiden. Kul att Åkerhumlans favorit Viktors nya tröja tagit sig till final! Vi får se om den tar sig högst upp på prispallen eller om barnen ändrat åsikt och vill rösta på en annan bok i nästa omgång. Fortsättning följer.....
Nu njuter vi av det härliga vårvädret och leker i solen.

Kommentarer