ateljen

I tisdags var hälften av barnen från åkerhumlan på konstmuseet. Dagen startade glatt då vi åkte buss från skolan in till stan, barnen tyckte det var roligt att åka. Efter en relativt lugn resa steg vi av och fick en liten promenad för att ta oss till konstmuseet.


Väl inne på museet mötte vi Pernilla som arbetar där, hon hälsade oss välkomna och berättade vad det innebar att vara på ett konstmuseum. Därefter gick barnen och fröknarna upp till första utställningen, den var baserad på ett barnprogram. Mitt i rummet fanns en stor lekställning med en stor rutschbana, tavlor att rita på med kritor samt saker att klättra på. Det fanns även några TV apparater där man kunde kolla på barnprogrammet. Pernilla hade sagt tidigare att detta var en annorlunda utställning och att barnen fick röra på sakerna till skillnad från vad man brukar få göra på museum, detta hade gjort så att barnen var spända och de blev jätteglada när de såg vad som stod i rummet. Alla fick leka runt ett tag, Pernilla sa att det var en väldigt duktig klass och att de skötte det väldigt bra eftersom de exempelvis stod i en kö för att åka på rutschbanan.


Efter det gick vi ner till ateljen där barnen skulle få skapa och vara konstnärliga själva. De fick gnugga igång sin fantasi ordentligt då de skulle bygga olika fantasifigurer av lera, de skulle även bygga små hus av kartong. Dessa skulle sedan bygga upp en egen stad kallad uppfinnarstaden. Barnen gjorde det riktigt bra, de hade roligt men det var absolut inget trams snarare fullt fokus. Därefter åt vi en frukt för att få lite energi igen.


Efter en rolig tid inne på konstmuseet gick allihop ut till en lekplats som finns i stadsparken. Där fick barnen skutta runt och ha roligt ett tag tills vi skulle ta bussen tillbaka igen.


Kommentarer