Tisdag 16/4

Påsken närmar sig med stormsteg och denna högtid måste ju självklart firas även på förskolan. Så i dag stod äggmålning och äggrullartävling på Åkerhumlans schema. Alla närvarande barn fick efter bästa förmåga måla sitt bidrag till tävlingen. Äggen borde troligen ha ställts ut i någon glamorös konstateljé så vackra var de men nu stod ju första pris i den så prestigefyllda äggrullar tävlingen på spel.




När alla äggen var klara gick vi i samlad trupp till Åbyvallen där tävlingen skulle gå av stapeln. Det blev en mycket jämn tillställning där vi för att skilja äggen åt fick stega upp avstånden, vinnaren lyckades få i väg ägget genom röret hela 17 Jenny-fötter! Inte alls illa och kan troligen vara världsrekord för äggrullning på Åbyvallen.








När tävlingen var avslutad och vinnaren fått mottaga sin mycket vackra krona, fick äggen vara med i leken i stället, priset för dem i ägg-kiosken var allt mellan 0-1000 :- Vi hann också med en tuff fotbollmatch och en stunds lek på småkrypsgården innan det nu är dags för lunch och det viskas om hamburgare! Kan det bli bättre?


Kommentarer